Megnéztük a Szent Mihály-templomot ahogyan sokan ismerik máriapócsi kegytemplomot, mely egy híres Mária-búcsújáró kegyhely, 1696-ban vált ismertté a könnyező Szűz Mária által, amikor egy liturgia alatt a pici pócsi fatemplomban a hívek arra figyeltek fel, hogy könnyezik a Szűzanya képe. A torony magassága: 60m. Stílusát tekintve barokk építészeti stílus jegyében épült meg.

Második állomásunk a kegyhely legújabb értéke az a Máriapócsi fatemplom, amit a közelmúltban építettek és Magyarországon már nincsenek ehhez hasonló fatemplomok. A templom annak a ruszin stílusú fatemplomnak az utódja, amely helyt adott az 1696-os és at 1715-ös könnyezéseknek.

Sétánk következő állomása a Pápa tér volt, ahol 2015. november 23-án áldották meg a görögkatolikus egyház beruházásában felépült Csodák tornyát Máriapócson. A Csodák tornya azon a helyen áll, ahol magyarországi látogatásakor, 1991. augusztus 18-án II. János Pál pápa mutatott be Szent Liturgiát több százezer hívő előtt. A kilátó a föld és az ég közötti kapcsolat jelképe, a hívők útját mutatja.